STAJ VE MESLEKİ UYGULAMALAR BAŞVURUSU İÇİN…

Staj ve mesleki uygulamalar başvuruları aşağıdaki linkten yapılmaktadır:

https://staj.yasar.edu.tr/

BAŞVURU 1. ADIM

  • Staj başvuru adımları Öğrenci staj yapacağı şirketin bilgilerini ve staj tarih aralıklarını sisteme girer. Tarih aralığı belirlerken zorunlu stajlarda 20 iş günü olmasına dikkat ediniz. Bilgileri kaydettiğinizde bilgiler staj danışmanınızın onay ekranına düşecektir. Danışman, eğer staj yapılacak şirket öğrencinin programına uygun ise ve tarih aralıkları 20 iş günü olacak şekilde belirlenmişse ön başvuruyu onaylar (ön onay).

BAŞVURU 2. ADIM

  • Başvuru formu tekrar öğrenci ekranına döner. Öğrenci formun çıktısını alır şirkete götürür. Şirketin doldurması gereken alanları doldurtur. (imza ve kaşe unutulmamalıdır) Öğrenci formu taratıp ya da fotoğrafını çekip sisteme yükler. Danışman formu onaylar (ikinci onay). Danışmanın 2. Onayı verebilmesi için staj başlangıç tarihine en az 3 gün kalmış olmalı.

Diğer Önemli Hususlar

Danışman onay vermediği bir husus olursa açıklama belirterek başvuruyu reddeder ve öğrenci tekrar başvuru yapar. SGK bildirgeleri öğrencinin staja başladığı gün sisteme yüklenir.

Öğrenci staj esnasında edindiği tecrübeleri staj defterine aktarır. Defteri iş yeri sorumlusuna onaylatır. Danışmanına teslim eder. Staj defteri aşağıdaki linktedir.

https://myo.yasar.edu.tr/dokumanlar/staj-defteri-2/

Mesleki uygulamalar dersi için başvuru yapacak öğrenciler aynı adımları izler. Staj türüne “Zorunlu staj” yerine “mesleki uygulamalar” seçmelidir ve 20 yerine 14 iş günü olacak şekilde tarih aralıklarını belirlemelidir.